Ani ne za měsíc...

Tak to zase uteklo...září a Veletrh Sběratel 2025....
Počasí celkem ušlo, dokonce i sprchlo a jinak všechno při starém...
Nekonečná fronta na 0 eurovku (mnozí frontoví veteráni tam stáli i v deště během dne), ale pospal jsme si na hotelu, takže když jsem došel něco po půl jedenácté, před vchodem skoro nikdo...

Tentokrát byla takovým tím hlavním filatelistickým tahákem (aspoň pro mě) vzácná obálka z Měsíce (tzv. Sieger covers), kterou zde vystavoval pan Kopřiva z OS filatelistických studií...
Já ten jejich koncept "Filatelie - rarity a příběhy" prostě mám rád... zase sjem se něco dozvěděl a viděl něco co se jen tak nevidí... Pan Kopřiva mi prozradil, že další (už 2. velká výstava) jejich společnosti bude v Práglu (tam co byla ta první o průvodce z Titaniku - anejen o ní - v "baráku U Kafky") v únoru příštího roku ... tak se mám (máme) na co těšit...

Zajímavý byl také stánek Prestige Philately Club Prague s exponáty "Britské Guyany 1850 a 1856", tyto věci našinec nevidí na vlastní oči každý den...
Škoda jen že byl umístěn ve foyer první budovy, tedy přesně v místech , kudy proudily a mačkaly se davy na své cestě mezi hlavní budovou s veletrhem a kavárnou a restaurací na druhé straně...rušno jak na Karlově mostě, furt do mě někdo strkal, furt jsem někomu překážel...žádný požitek z toho si to vše prohlédnout a přečíst .... jak říkám, škoda...
On už tento veltrh tak nějak přerostl sám sebe, je to víc o setkávání a propagaci té své firmy, aby se vědělo, že jsme na trhu, tak jsem tak coural mezi jednoltivými stánky, koukal kde co je, potkával známě a pokecali jsme...
To svoje "Brünn Bahnhof" jsem tady letos nikde nenašel... ale úplně s prázdnou sjme neodjížděl, jeden kousek Brno 2 z počátku měnové reformy jsem si koupil....
Jinak mám pocit, že mince a bankovky opět na pultech prodejců převálcovaly klasickou filatelii, trochu jim konkurovaly snad pohlednice...

Oficiální pokec máte tady....
https://www.sberatel.info/rekordy/podzimni-sberatel-vzbudil-obrovsky-zajem-navstevniku-i-medii/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.